Tokaji kávépörkölő manufaktúra

Tokajról elsőre nem a Tokaji kávépörkölő manufaktúra jut eszünkbe, mivel ez a borvidék központja, így elsősorban a bor ugrik be mindenkinek hazánkon innen és túl egyaránt.  A Tokaj-hegyaljai borvidék az egyik legismertebb a hazai borvidékek közül. 87 km hosszúságban és 3-4 km szélességben foglal helyet 5500 hektárnyi területen, három jellegzetes hegy, az abaújszántói és a sátoraljaújhelyi Sátor-hegy, valamint a tokaji Kopasz-hegy közötti háromszögben, 27 település határában.

1737 óta zárt térség, ami azt jelenti, hogy ide más területről származó szőlőt, mustot, bort – palackozott borok kivételével – behozni nem szabad. Ezzel a borvidék borai, borkülönlegességei fokozott védelemben részesülnek.
A zárt borvidéken öt szőlőfajta termesztése engedélyezett. Ezek: a Furmint, a Hárslevelű, a Sárgamuskotály, a Zéta és a Kövérszőlő.

A Tokaj-Hegyalja boros pincéi szinte az év bármely szakában látogathatóak. Érdemes felkeresni e különleges borlabirintusokat, a tokaji borok érlelésének, tárolásának helyeit.

Tokaj a gyönyörű, hangulatos kis város azonban nemcsak a borospincéivel és a borászattal kapcsolatos érdekeségekkel várja a látogatókat. Hiszen nevezetességei és a kirándulási lehetőségek, egész évben érdekes programokat kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ha pedig csak sétálnánk az óvárosban a gyönyörű házakat és az itt élő barátságos embereket elnézve, akkor keressünk fel egy hangulatos kávézót, ahol kellemesen indíthatjuk a napot.  

Tokaji kávépörkölő manufaktúra

A Tokaji kávépörkölő manufaktúra és Kávéház a belvárosban a Tokaji Múzeum mellett kezdte meg a működését 2013. októberében. Azóta is kiváló kávékülönlegeségekkel várja a betérő kedves vendégeket. A legmagasabb minőségű kávékból készítik a zamatos frissítő italokat. A zöld kávát a világ számos pontjáról szerzik be és maguk pörkölik saját módszerek alapján. A kávékülönlegességek rendkívüli odafigyelés és hosszabb kísérletezési folyamat eredményei.

A kávékat nemcsak megkóstolni és helyben fogyasztani lehet, hanem lehetőség van megvásárlásukra is. Pörkölés után aromaszelepes zacskóba csomagolják, így a számunkra legfinomabb kávét aztán már akár otthon is főzhetjük.

Természetesen a kávékülönlegességek mellett sütemények széles választéka és finom helyi borok is várják az érdeklődőket.

Elérhetőségek

Telefon: +36 47 552 008

E-mail: info@tokajcoffee.com

Cím: 3910 Tokaj, Bethlen Gábor út 10.

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1v%C3%A9

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom