Tokaj színház

A Tokaj Színház 2008-ban nyitott meg, Paulay Ede Színház néven. A nevét Tokaj szülöttjéről, Paulay Ede színész-rendező, színházigazgatóról kapta.

Tokaj színház épülete

A világörökség részeként elismert város nevezetessége két létesítmény együtteséből, az egykori zsinagóga gyönyörűen felújított épületéből, valamint a Paulay Ede Színházból áll. A régi izraelita imaház impozáns méretei, a város történelméről árulkodó architektúrája önmagában is megkapó látványt nyújt. Ám a mellette emelt, minden ízében modern, ugyanakkor emberközeli és barátságos teátrum, s e kettő harmóniája páratlan élményt nyújt az ide látogatóknak.

A tokaji színház épülete felújítás után

A színház külső jegyei és minőségi, a mai kor technikai szintjén felszerelt belső terei miatt is kiválóan alkalmas arra, hogy otthont adjon a város rangjához méltó kulturális eseményeknek. Az új komplexum az előadóművészetek mellett nemzetközi konferenciák és rendezvények helyszínéül is szolgál.

Az igényesen felújított mór stílusú Zsinagógával különösen szép összképet alkot, ahogyan az építészet két korszaka egyszerre elevenedik meg együttesükben. A legmodernebb technikai felszereltséggel rendelkező kamaraszínház 300 néző befogadására alkalmas. A kulturális központ harmadik tagjával, a Serházzal egy kiállítótérként funkcionáló épületszárny köti össze.

Fontos megemlíteni még a Városi Könyvtárat is, amely a lakosság minden rétegét megszólító rendezvényeket szervez. Ezen eredményeknek köszönhető, hogy a korábban a régió egyik legelmaradottabb települése 2008-ban elnyerte a Kultúra Magyar Városa címet.

A színházi vezetés jól szervezett munkájának köszönhetően egész évben színvonalas műsorokkal, nagyszabású előadásokkal várják a színház iránt érdeklődőket több helyszínen is. A Tokaj Fesztiválkatlan a színház mellett zenei műsorokkal, nagyszabású fesztiválokkal is várja a zene kedvelőit.

Bővebben a színházról itt: https://www.tokaj-turizmus.hu/Paulay-Ede-Szinhaz-Tokaj

Jegyfoglalás, műsorok: https://www.jegy.hu/venue/paulay-ede-szinhaz-tokaj

Cím: Paulay Ede Színház, Serház u 55.

Címlapkép: Tokaji Paulay-Ede Színház (forrás: https://www.tokaj-turizmus.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom