Tokaj programok

Tokaj programok tekintetében, látnivalókban gazdag kis város a Tisza és a Bodrog találkozásánál. Magyarország legnevezetesebb, világszerte ismert szőlő- és bortermő vidéke. Rangos különlegessége a Tokaji aszú.

Azonban ma már nem csak a bor miatt érdemes felkeresni a Tokaj-Hegyalját! Az évről-évre megrendezésre kerülő különböző rendezvények és fesztiválok keretében zenei, kulturális, filmvetítési, sportolási és kirándulási lehetőségek és persze a tokaji borok várják a térségbe látogatókat.

Tokaj programok, rendezvények, fesztiválok

Tokaji Utcazene fesztivál

Tokaji utcazene fesztivál
Tokaji utcazene fesztivál (forrás: http://tokajkincsei.hu)

Immár harmadik alkalommal várható májusban az utcazene fesztivál, mert zene az kell! 2019-ben rendkívül sikeres volt az utcazeneverseny – közönségszavazattal és külön zsűrizéssel – gasztronómiai, és kézműves vásárral, tokaji borok kóstolóival egybekötve. Különleges hangszerek, különleges zenék, stílusos előadók. 

Tokaji DOBraVerő Show

Tokaji DOBraverő show
Tokaji DOBraverő show (forrás: http://tokajkincsei.hu)

A dob szerelmesei június közepén várhatják a profi és amatőr dobosok fellépését, mely rendezvény 2019-ben került először megrendezésre.

Tokaji Bornapok pünkösdkor

Tokaj-Hegyalja legnagyobb borfesztiválja (címlapkép), ahol a hagyományokhoz hűen Tokaj-Hegyalja minőségi pincészetei kínálják jobbnál jobb boraikat a belvárosban, ami mellé számos helyi borász is csatlakozik a nyitott pincék programban. A világhírű nedű mellé pedig számos gasztronómiai különlegesség is társul.

Zemplén Fesztivál

Tokaj fesztivál
Tokaj fesztivál

Tíz nap augusztusban Tokaj-Hegyalján. A „Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál” kategóriába sorolt rendezvény különleges vonzereje, máshoz nem hasonlítható jellegzetessége a műfaji és területi sokszínűség. A zempléni települések legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek, kirándulások, kiállítások várják a közönséget.

Jazz Fesztivál

A Zempléni fesztivál részeként tartott program sorozat.

Tokaj programok ősszel

Minden év szeptemberében borok és borászok társaságában tartott program sorozat különböző Tokaj hegyaljai településeken.

Tokaji Szüreti Napok – Tokaji Szüreti Fesztivál

Tokaji szüreti napok
Tokaji szüreti napok

A Tokaji Szüreti Napok a borvidék legrégebbi, ma is működő rendezvénye. Az 1932-ben rendezték meg először és az évek során Hegyalja legismertebb rendezvényévé nőtte ki magát. A borvidék névadó településén hagyományosan október első hétvégéjén ünneplik a szőlőt és a bort. A hagyományos programelemek minden évben: szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok és rengeteg gyerekprogram várja a városba érkezőket. 

A Tokaji Szüreti Napok gasztronómia és borkínálata is egyedülálló a térségben, az októberi rendezvényen a borvidék legjelentősebb termelői, pincészetei kínálják boraikat. Emellett a belvárosban és a pincesoron nyitott pincékkel várják a látogatókat és több borászat külön erre az alkalomra kóstolókat, pince- és dűlőtúrákat illetve kisebb koncerteket is szervez. A város sétálóutcáján és főterén pedig kézműves vásár kíséri a három napos rendezvényt.

Motoros Találkozó

A motoros találkozó Tokajban különböző időpontokban kerül megrendezésre minden évben.

Tokaji Bakancsos Bortúra

Tokaj bakancsos bortúra
Tokaj bakancsos bortúra (forrás: http://napok.4t.hu)

Az MVSC Természetjáró szakosztálya minden év szeptemberében rendezi meg teljesítménytúráját 10, 15, 25, 30 és 50 km-es távokonTokaj-Hegyalján.

További rendezvények, információk: https://www.programturizmus.hu

Címlapkép: Tokaji Bornapok (forrás: https://www.tokaj-turizmus.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom