Tokaj programok 2024

Tokaj programok 2024! Milyen programok várhatóak Tokajban 2024-ben?

Az alábbi rendezvények várhatóak (Tokaj programok 2024-ben):

Tokaji Szüreti Napok – Tokaji Szüreti Fesztivál

Tokaj szüreti napok
Tokaji szüreti napok

A Tokaji Szüreti Napok a borvidék legrégebbi, ma is működő rendezvénye. Az 1932-ben rendezték meg először és az évek során Hegyalja legismertebb rendezvényévé nőtte ki magát. A borvidék névadó településén hagyományosan október első hétvégéjén ünneplik a szőlőt és a bort. A hagyományos programelemek minden évben: szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok és rengeteg gyerekprogram várja a városba érkezőket.

A Tokaji Szüreti Napok gasztronómia és borkínálata is egyedülálló a térségben, az októberi rendezvényen a borvidék legjelentősebb termelői, pincészetei kínálják boraikat. Emellett a belvárosban és a pincesoron nyitott pincékkel várják a látogatókat és több borászat külön erre az alkalomra kóstolókat, pince- és dűlőtúrákat illetve kisebb koncerteket is szervez. A város sétálóutcáján és főterén pedig kézműves vásár kíséri a három napos rendezvényt.

Tokaji Utcazene fesztivál

Tokaji utcazene fesztivál
Tokaji utcazene fesztivál (forrás: http://tokajkincsei.hu)

Májusban várható az utcazene fesztivál, mert zene az kell! Rendkívül sikeres utcazeneverseny – közönségszavazattal és külön zsűrizéssel – gasztronómiai, és kézműves vásárral, tokaji borok kóstolóival egybekötve. Különleges hangszerek, különleges zenék, stílusos előadók.

Tokaji DOBraVerő Show

Tokaji DOBraverő show
Tokaji DOBraverő show (forrás: http://tokajkincsei.hu)

A dob szerelmesei június közepén várhatják a profi és amatőr dobosok fellépését, mely rendezvény 2019-ben került először megrendezésre.

Tokaji Bornapok pünkösdkor

Tokaji bornapok
Tokaji bornapok

Tokaj-Hegyalja legnagyobb borfesztiválja, ahol a hagyományokhoz hűen Tokaj-Hegyalja minőségi pincészetei kínálják jobbnál jobb boraikat a belvárosban, ami mellé számos helyi borász is csatlakozik a nyitott pincék programban. A világhírű nedű mellé pedig számos gasztronómiai különlegesség is társul.

Zempléni Fesztivál

Tokaj fesztivál
Zempléni fesztivál

A zempléni fesztivál egy tíz napos programsorozat augusztusban Tokaj-Hegyalján. A „Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál” kategóriába sorolt rendezvény különleges vonzereje, máshoz nem hasonlítható jellegzetessége a műfaji és területi sokszínűség. A zempléni települések legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek, kirándulások, kiállítások várják a közönséget.

Tokaji Bakancsos Bortúra – teljesítménytúra

Tokaj bakancsos bortúra
Tokaj bakancsos bortúra (forrás: http://napok.4t.hu)

Az MVSC Természetjáró szakosztálya minden év szeptemberében rendezi meg teljesítménytúráját 10, 15, 25, 30 és 50 km-es távokon Tokaj-Hegyalján.

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-tokaji-programok

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom