Tokaj fesztivál

Tokaj fesztivál néven a Fesztiválkatlan lehet az első gondolatunk, azonban Zempléni fesztivál néven 1992-ben a Liszt Ferenc Kamarazenekar indított útjára Sárospatakon, Tokajon, Sátoraljaújhelyen és Szerencsen művészeti fesztivált.

Ma már a fesztivál több más zempléni településen is zajlik, a legszebb műemléki és szabadtéri helyszíneken rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek várják az érdeklődőket.

A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió újfajta kulturális–turisztikai– gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata. Az évről évre megrendezésre kerülő fesztiválon a magyar művészeti élet kiválóságai mellett számos külföldi vendég együttes és szólista lép.

Tokaj fesztivál – gasztronómia

A kulturális események mellett a táj jellegzetes ételeit, a híres tokaji borokat felvonultató gasztronómiai programok várják az idelátogatókat.

https://www.zemplenifesztival.hu/

Továbbá évről-évre megrendezik még a Tokaj-Hegyalja Fesztivált, mely  keretében zenekarok, filmvetítések, sportolási és kirándulási lehetőségek és persze a tokaji borok várják a vendégeket. Ezek mellett a Tokaji Borok Fesztiválja, a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok, a Tokaji Filmmustra, a Jazz Fesztivál, a Tokaji Ősz és a Téli Motoros Találkozó programjai is közkedveltek.

https://www.programturizmus.hu

Címlapkép: Zempléni fesztivál (forrás: https://www.zemplenifesztival.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom