Tokaj esőben

Rossz idő esetén se essünk kétségbe, Tokaj esőben sem unalmas!
Tokajban több múzeum is található, érdemes felkeresni őket, ha nem tudunk a szabadban lenni.

Tokaj esőben az alábbi látnivalókkal csábít:

Tokaji Múzeum

Impozáns épület a főtér sarkán. A múzeumépület egykor görög kereskedőház volt. Az egyemeletes, szépen tagolt lakóházat 1790 táján a módos, görög eredetű Karácsony család építtette.

Korabeli berendezése, falfestményei szemet gyönyörködtetőek, a lakóház kívül-belül gazdagon díszített.  Állandó tárlata részlet gazdagon árnyalja Tokaj város és Hegyalja évezredes történetét. Régészet, néprajz és helytörténet is helyet kapott e gazdag kiállításon.

Tokaji múzeum (forrás: https://tokajimuzeum.hu/)

Cím: Tokaj, Bethlen Gábor utca 7.
https://tokajimuzeum.hu/

Tokaji Bormúzeum

A Világörökségi Bormúzeumban interaktív és hagyományos kiállítás is várja a látogatókat. A Tokaji borvidék mellett pedig más termőterületek különlegességeivel is megismerkedhetnek az ide érkezők.

Tokaji bormúzeum
Tokaji Bormúzeum (forrás: www.bormuzeum.eu)

Cím: Tokaj, Serház út 55.
http://www.bormuzeum.eu/vilagoroksegi-bormuzeum-tokaj

Tokaj esőben – a környék látnivalói

Sárospataki Rákóczi Vár

A sárospataki Rákóczi vár hazánk egyik leghíresebb vára. Az ország legnagyszerűbb késő reneszánsz műemlékei közé tartozik. A Várban az állandó és időszaki kiállítások mellett ágyúöntő műhely is látogatható.

Rákóczi vár - Sárospatak
Rákóczi vár – Sárospatak (forrás: http://sarospatak.varosom.hu)

Cím: Sárospatak, Szent Erzsébet út 19.
https://www.rakoczimuzeum.hu/hu/

Mád – Holdvölgy Birtok

Mád a tokaji borvidék települései közül néhány éve kiemelkedett és ma már nemzetközi viszonylatban is tündököl. Az itteni híresebb pincészetek  és a hozzájuk kapcsolódó vendéglátóhelyek nagyon magas színvonalat képviselnek: az idelátogatóknak valódi ötcsillagos élményekben lehet részük, akár vezetett borkóstolóra vagy dűlőtúrára indulnak.

Gyerekekkel is bátran neki lehet vágni a Holdvölgy pincelabirintusának, ami összesen 1,8 km hosszú, és a zegzugos járatokban különböző helyeken elrejtett kincseket kell felkutatni az induláskor kapott térkép alapján. A kincsek nyilvánvalóan fogyaszthatóak és a felnőtteket és a kiskorúakat is boldoggá teszik.

Holdvölgy Pincerendszer - Tokaj-Hegyalja
Holdvölgy Pincerendszer – Tokaj-Hegyalja (forrás: https://holborozzunk.hu)

Cím: Mád, Árpád u. 13.
https://holdvolgy.com/

Túró Rudi

Ha végigjártuk már a környék múzeumait és a borospincéket is unják már a gyerekek, akkor lehet elvonulni kártyázni, színezni, társas játékozni, túró rudit enni. 🙂

A Túró Rudi Info társhonlapunkon rengeteg érdekes cikket találhattok a Túró Rudi történetéről, gyártásáról. Felhőtlen kikapcsolódást nyújt felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt.

Pöttyös Túró Rudi

Gyerekeknek dal, színezők is szórakozást nyújtanak, ráadásul egy túró rudi kvízt is tartalmaz.

Tokaj esőben is jó időtöltést kínál!

Címlapkép: Holdvölgy Pincerendszer – Tokaj-Hegyalja (forrás: https://holborozzunk.hu)

Vissza a kategória cikkeihez