Tokaj esőben

Rossz idő esetén se essünk kétségbe, Tokaj esőben sem unalmas!
Tokajban több múzeum is található, érdemes felkeresni őket, ha nem tudunk a szabadban lenni.

Tokaj esőben az alábbi látnivalókkal csábít:

Tokaji Múzeum

Impozáns épület a főtér sarkán. A múzeumépület egykor görög kereskedőház volt. Az egyemeletes, szépen tagolt lakóházat 1790 táján a módos, görög eredetű Karácsony család építtette.

Korabeli berendezése, falfestményei szemet gyönyörködtetőek, a lakóház kívül-belül gazdagon díszített.  Állandó tárlata részlet gazdagon árnyalja Tokaj város és Hegyalja évezredes történetét. Régészet, néprajz és helytörténet is helyet kapott e gazdag kiállításon.

Tokaji múzeum (forrás: https://tokajimuzeum.hu/)

Cím: Tokaj, Bethlen Gábor utca 7.
https://tokajimuzeum.hu/

Tokaji Bormúzeum

A Világörökségi Bormúzeumban interaktív és hagyományos kiállítás is várja a látogatókat. A Tokaji borvidék mellett pedig más termőterületek különlegességeivel is megismerkedhetnek az ide érkezők.

Tokaji bormúzeum
Tokaji Bormúzeum (forrás: www.bormuzeum.eu)

Cím: Tokaj, Serház út 55.
http://www.bormuzeum.eu/vilagoroksegi-bormuzeum-tokaj

Tokaj esőben – a környék látnivalói

Sárospataki Rákóczi Vár

A sárospataki Rákóczi vár hazánk egyik leghíresebb vára. Az ország legnagyszerűbb késő reneszánsz műemlékei közé tartozik. A Várban az állandó és időszaki kiállítások mellett ágyúöntő műhely is látogatható.

Rákóczi vár - Sárospatak
Rákóczi vár – Sárospatak (forrás: http://sarospatak.varosom.hu)

Cím: Sárospatak, Szent Erzsébet út 19.
https://www.rakoczimuzeum.hu/hu/

Mád – Holdvölgy Birtok

Mád a tokaji borvidék települései közül néhány éve kiemelkedett és ma már nemzetközi viszonylatban is tündököl. Az itteni híresebb pincészetek  és a hozzájuk kapcsolódó vendéglátóhelyek nagyon magas színvonalat képviselnek: az idelátogatóknak valódi ötcsillagos élményekben lehet részük, akár vezetett borkóstolóra vagy dűlőtúrára indulnak.

Gyerekekkel is bátran neki lehet vágni a Holdvölgy pincelabirintusának, ami összesen 1,8 km hosszú, és a zegzugos járatokban különböző helyeken elrejtett kincseket kell felkutatni az induláskor kapott térkép alapján. A kincsek nyilvánvalóan fogyaszthatóak és a felnőtteket és a kiskorúakat is boldoggá teszik.

Holdvölgy Pincerendszer - Tokaj-Hegyalja
Holdvölgy Pincerendszer – Tokaj-Hegyalja (forrás: https://holborozzunk.hu)

Cím: Mád, Árpád u. 13.
https://holdvolgy.com/

Túró Rudi

Ha végigjártuk már a környék múzeumait és a borospincéket is unják már a gyerekek, akkor lehet elvonulni kártyázni, színezni, társas játékozni, túró rudit enni. 🙂

A Túró Rudi Info társhonlapunkon rengeteg érdekes cikket találhattok a Túró Rudi történetéről, gyártásáról. Felhőtlen kikapcsolódást nyújt felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt.

Pöttyös Túró Rudi

Gyerekeknek dal, színezők is szórakozást nyújtanak.

Tokaj esőben is jó időtöltést kínál!

Címlapkép: Holdvölgy Pincerendszer – Tokaj-Hegyalja (forrás: https://holborozzunk.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom