Tokaj és környéke térkép

Tokaj és környéke térkép szerint két megye határán Abaúj-Zemplén-Borsod és Szabolcs-Szatmár-Bereg határán található. Tokaj e festői kis város a Kopasz-hegy lábainál fekszik, ahol a Bodrog találkozik a Tiszával. Rakamazzal szembeni oldalon található, itt a Tisza megyehatár folyó is.

Tokaj-Hegyalja

A Tokaj-Hegyalja Abaúj-Zemplén-Borsod megyében található és a történelmi borvidékéről nevezetes.  A vidék szellemi és gazdasági központja Tokaj és Sátoraljaújhely. Tokaj-Hegyalja neve az itt termő minőségi borok (aszú, szamorodni) révén világszerte ismert. Különleges értékét a rendkívüli adottságú termőtáj, valamint a borok érlelésére használt, egyedi mikroklímájú pincék adják. A tokaji borvidék mint kultúrtáj kapott világörökségi rangot 2002-ben.

Ha valaki a Hegyalja szót meghallja csak a bor jut eszébe. Kár! Megannyi kincset rejteget még, amire érdemes rácsodálkozni. Tokaj gazdag történelmi múlttal rendelkező kisváros, mely remek látnivalókat kínál. A környék pedig kellemes túrázási lehetőségeket ígér: gyalog, vízen, vagy kétkeréken.

Tokaj és környéke térkép:

http://telepuleskereso.hu/tokaj

Címlapkép: Tokaj környéke térkép (forrás: http://www.tokajiborvidek.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom