Tokaj borkóstoló

Tokaj borkóstoló szempontjából ideális hely, hiszen a látnivalókban gazdag kis városból ki sem kell lépni és a pincék tárt ajtókkal várják a látogatókat.

A Tokaj-Hegyalja lankás domboldalain a nap érlelte szőlőültetvények között nagyon sok pincészetet találunk, ahol akár pincelátogatással egybekötött borkóstolási lehetőséggel várják a szőlészet-borászat iránt érdeklődőket.  

A pincelátogatással egybekötött borkóstolás során a vendégek megismerkedhetnek egy séta közben a pincével, ahol általános képet kaphatnak Tokaj-hegyalja borkészítési módszereiről, a borvidék szőlőfajtáiról és természeti adottságairól. A borvidékhez tartozó településeken folyó szőlészeti, borászati munkákról, a helyi nedűk készítésének titkairól.

A Tokaji íze, zamata, aromája a világon egyedülálló, egyetlen más borban fel nem lelhető. Itt a száraz és az édes borokat kedvelők is megtalálják az ízlésüknek megfelelőt. A borászatok a borkóstolás mellett vásárlással, sok esetben étkezési és szállás lehetőséggel is szolgálnak a vendégeik számára. 

Tokaj borkóstoló borbusszal

A borkóstolást könnyíti a Borbusz szolgáltatás is, mely már 2 fő részvételétől igénybe vehető. A program 3 pincészet megtakarítását tartalmazza, mely során az érdeklődőket megismertetik a   szőlőgazdálkodással, a borkészítés folyamataival. A buszút során a teljes Kopasz-hegyet végig járhatjuk és betekintést nyerhetünk a családi vállalkozásként üzemelő kisbirtoktól a nagyüzemi gazdálkodást folytató nagybirtokig. A program során kísérő áll a vendégek rendelkezésére, aki extra információkkal fűszerezi az egyébként is nagyon érdekes pince látogatást. A program alapvetően magyar nyelven történik, de kérhető egyéb más nyelven is igény szerint.

Tokaj ideális helyszíne egy pár napos, de akár hosszabb kikapcsolódásnak is. Megtalálható itt minden, ami egy kellemes, de aktív kikapcsolódáshoz szükséges: Tokaj nevezetességei nemcsak a felnőtteknek érdekesek, hiszen több múzeum már interaktív kiállításokkal várja a látogatóit. Tokaj folyói: a Bodrog és a Tisza pedig rengeteg lehetőséggel vár kicsiket és nagyokat: a fürdőzéstől, a csónakázáson át egészen a hajókirándulásig.

https://www.tokaj-turizmus.hu/Borkostolas

Címlapkép: Tokaj borkóstoló (forrás: http://www.borgaleria.com)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom