Hegyalja Fesztivál

A Hegyalja Fesztivál a Tisza bal partján Rakamazhoz tartozó területen, de Tokaj központjához közelebb eső részen fekvő helyszínen várja évről-évre a zenei programok iránt érdeklődőket.  A helyszín tökéletes, hiszen Tokaj folyói, a természet közelsége mind kirándulásra, strandolásra is csábít. Érkezhetünk két keréken, vagy csónakon nem fogunk csalódni. A belváros közelsége pedig Tokaj nevezetességeinek felfedezésére csábít. A kacskaringós utcák, felújított terek között megbúvó pincék pedig a kitűnő nedű kóstolására invitálnak.

Hegyalja Fesztivál időpontok

A Fesztivál hagyományosan – kisebb kihagyásokkal – minden év július közepén várja a zenét kedvelőket, mintegy szezonnyitó fesztiválként. Az öt napon át tartó fesztivál, során lehetőség van a tokaji borok mellett a legizgalmasabb külföldi együttesek és magyar zenészek koncertjeit a Tisza partjáról élvezni. Lehetőség ez egy vizsgaidőszak lezárásának, vagy akár a sikeres érettséginek a megünneplésére, vagy csak úgy egyszerűen a nyár beköszöntésének ünneplésére, egy kiadós tombolással.  

A fesztiválozók közlekedésének megkönnyítésére állították be évekkel ezelőtt a Zsuzsi-vonat nevű „fesztiváljáratot”, mely azóta is nagy népszerűségnek örvend. A „fesztiváljárat” a vasútállomás és a fesztivál bejárata között szállítja folyamatosan az utasokat.

A kemping bezárása óta a szállások lehetősége változott, de Tokaj szállás kategóriában nagyon sok lehetőséggel vár még így is, biztos mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Étkezési lehetőségek is bőségesen állnak rendelkezésre akár Tokaj étterem, akár a kis boltok tekintetében széles a kínálat.

Aktuális információk a Hegyalja Fesztiválról:

https://www.tokaj-turizmus.hu/hegyalja-fesztival-p-876.html

Címlap kép: Hegyaljai Fesztivál (forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ma-kezdodik-a-hegyalja-fesztival)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom